Voel je beter met de juiste ademhaling

De manier waarop je ademhaalt, zegt veel over jou en over jouw levensstijl. Wanneer je je bewust bent van hoe je ademhaalt en wat dat met je doet, kun je je ademhaling op de juiste manier toepassen zodat je je prettiger voelt. Daarnaast helpt een juiste ademhaling bij een sneller herstel van lichaam en geest, waardoor je je fysiek, mentaal en emotioneel beter voelt.

Misschien moet je sneller of juist langzamer ademen, of vaker: als ademcoach help ik je bij het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken, zodat jij beter in balans bent en letterlijk vrijer kunt ademen.

Houd jij je adem weleens (ongemerkt) in of zit je juist heel hoog in ademhaling? Dit zijn slechts twee voorbeelden van een verkeerde ademhaling die uiteenlopende gevolgen kunnen hebben zoals duizeligheid, hoofdpijn, niet kunnen ontspannen, hyperventileren of slecht en onrustig slapen. Maar ook koude voeten, een koude neus, verstopping, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, paniekaanvallen of stijve spieren kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde ademhaling.

Herken jij (een aantal van) deze symptomen of klachten of heb je het gevoel dat je verkeerd ademhaalt? Neem dan contact met mij op of maak direct een afspraak, ik begeleid je graag!

Heb je last van fibromyalgie, dan zijn veel van bovenstaande klachten voor jou waarschijnlijk herkenbaar; als ademcoach help ik je graag om door middel van een juiste ademhaling stress te verminderen en lichamelijke klachten te verzachten. Daarnaast geef ik ook speciale (cupping) massages die je (pijn)klachten op de langere termijn kunnen verminderen.

Afspraak maken

Adem in, adem uit: de kracht van adem

Jouw emoties, gedachten en ademhaling zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer je boos wordt bijvoorbeeld, adem je anders dan wanneer je verdrietig bent. Iedereen heeft zijn of haar eigen, unieke adempatroon ontwikkeld dat ontstaan is door wat je meemaakt in je leven. Dit patroon vertelt meer over hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat bijvoorbeeld. Door jouw patroon in kaart te brengen en te analyseren, kan ik je helpen om dit te doorbreken – zowel in adem als in gedrag.

Methodiek

Luister naar je lichaam

Tijdens een ademsessie werken we niet alleen aan de uiting van je klacht, maar gaan we ook op zoek naar de bron, de oorzaak van die klacht. Wanneer dat helder is, ga je daar ‘doorheen ademen’: de zogenaamde grote schoonmaak van je lijf en je hoofd. Daarna ga je terug naar de basis van jouw oorspronkelijke en krachtige ademhaling waardoor je meer zelfvertrouwen en rust ervaart, beter in contact komt met jezelf en meer energie krijgt. Al deze ‘ingrediënten’ zijn al in jou aanwezig en door middel van ademcoaching raak je overtollige ballast kwijt, waardoor je lichter gaat leven. Door open en volledig te leren ademen, hef je oude blokkades en patronen op en dat geeft lucht, letterlijk.

Zo werkt ademcoaching

Tijdens een uitgebreide intake brengen we samen in kaart wat jouw doel is en wat je met ademcoaching wilt bereiken. Ook analyseer ik de manier waarop je op dit moment ademhaalt, zodat ik op basis daarvan kan bepalen welke methodiek het best bij jou past.

De daaropvolgende sessies staan in het teken van ‘ademen’ en ik begeleid je daar uiteraard stap voor stap bij. Hierbij maak ik gebruik van de methodiek van verbonden ademen, hartcoherentie en/of Wim Hof.

Ook help ik je om met je onderbewuste aan de slag te gaan. Dit doe ik met behulp van muziek waarbij je ontspannen ligt. Draag tijdens deze ademsessies makkelijk zittende, rekbare kleding die niet knelt zodat je vrijuit kunt ademen.

Tarieven ademcoaching