Heb je fibromyalgiepijn, maar is een klassieke massage te pijnlijk? Dan is een cuppingmassage een goed alternatief. Hierbij zet ik cups op de pijnplek en door deze cups vervolgens vacuüm te trekken, worden verklevingen en spierknopen als het ware naar het huidoppervlak gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook wordt hierdoor de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen vrijgemaakt en afgevoerd. Dit gebeurt zonder dat er veel druk wordt toegepast. Bij een cuppingmassage is het belangrijk om te kijken hoe het lichaam op het cuppen reageert en daarom bouwen we deze behandeling (in tijd) langzaam op. Afhankelijk van wat je prettig vindt, kan ik met de cups masseren of laat ik de cups op de plek staan.

Het advies is om maximaal één keer per week een cuppingmassage te ondergaan, zodat je lichaam na deze massage de kans krijgt om de losgekomen afvalstoffen op te ruimen. Om klachtvermindering te ervaren, is het belangrijk dat je meerdere keren langskomt voor een behandeling. Na vier à vijf behandelingen zul je verschil merken, waarbij ook voor cuppingmassage geldt dat het een cumulatief effect heeft, net als bij een gewone fibromyalgiemassage. Dit betekent dat je meer resultaat ondervindt naarmate je meer behandelingen ondergaat; een snelle oplossing of behandeling is er helaas niet.

In het begin is elke week één cuppingmassage voldoende; daarna kan dit worden afgebouwd naar bijvoorbeeld twee keer per maand.

Cupping geeft rode huidverkleuringen die, net als een blauwe plek, in een aantal dagen vanzelf wegtrekken. Dit is een normale lichamelijke reactie op de trekkende kracht van de cups en geen reden tot zorg.

Tarief €39,50 (30 minuten)

Een andere tijdsduur is in overleg mogelijk; informeer gerust naar de mogelijkheden.

Direct contact